MŠVVŠ chystá elektronickú aukciu na nákup učebníc

24.04.2012 Bratislava

Bratislava 24. apríla (TASR) - Ministerstvo školstva pod vedením Dušana Čaploviča (Smer-SD) spustí v najbližších dňoch elektronickú aukciu, v rámci ktorej bude obstarávať 26 titulov učebníc.

"Táto elektronická aukcia zameraná na nákup učebníc je historicky prvá a určite jedna z mnohých, nakoľko s týmto spôsobom nákupu sa spája transparentnosť, spravodlivosť a efektívnosť," uviedol dnes Čaplovič.

Hovorca ministerstva Michal Kaliňák informoval, že bývalé vedenie rezortu objednalo reedíciu učebníc za viac ako dva milióny eur. Nový šéf rezortu chce podľa neho dosiahnuť finančné úspory práve elektronickými aukciami.

"Komisia na vyhodnotenie ponúk, ktorá posudzovala návrhy učebníc od rôznych vydavateľov, bola zložená z odborníkov z rezortu školstva, Štátneho pedagogického ústavu, ale aj z pedagógov vyučujúcich dané predmety. Každá učebnica bola hodnotená cez konkrétne odborné kritéria, predovšetkým išlo o plnenie požiadaviek príslušného štátneho vzdelávacieho programu, ako aj napríklad uplatňovania pedagogických, didaktických či metodologických zásad," povedal Kaliňák. Na základe vyhodnotenia uvedených kritérií sa v elektronickom „aukčnom dome“ spustí súťaž, ktorá potrvá 14 dní.
 

Vyberte región